Συνέδρια

25-27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020  -  Καλαμάτα, Μεσσηνία

15η ΕΤΗΣΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Α.Π.

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην «15η Επιστημονική Συνάντηση της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Σεπτεμβρίου 2020 στο ξενοδοχείο "Elite City Resort" στην Καλαμάτα.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ενημέρωση του κλινικού Παιδίατρου για τις νεότερες εξελίξεις στο επιστημονικό πεδίο της Παιδιατρικής και των Υποειδικοτήτων της.

Επίσης, η σύγχρονη και τεκμηριωμένη καθοδήγηση στην πρακτική επίλυση προβλημάτων, που καθημερινά αντιμετωπίζει ο Παιδίατρος.

Τα θέματα έχουν επιλεγεί προσεκτικά, ώστε να είναι ενδιαφέροντα, σύγχρονα, ποικίλα και να καλύπτουν μεγάλο εύρος της Παιδιατρικής: Νεώτερα για τις επίκαιρες ιογενείς Λοιμώξεις. Σύγχρονη αντιμετώπιση Παιδοκαρδιολογικών προβλημάτων από τον Παιδίατρο και Παιδοκαρδιολόγο. Συχνά Παιδοενδοκρινολογικά θέματα όπως η αξιολόγηση του ύψους και η παχυσαρκία που καλείται να επισημάνει και να αντιμετωπίσει ή να παραπέμψει ο Παιδίατρος. Νεώτερα δεδομένα για την παρακολούθηση από τον Παιδίατρο του εξαιρετικά πρόωρου νεογνού. Είναι το εξαιρετικά πρόωρο απλά ένα νεογνό που κατάφερε να επιβιώσει και δεν διατρέχει μακροπρόθεσμα κίνδυνο? Νεώτερα επίσης, για εμβόλια, σπασμούς, κεφαλαλγία, διατροφή, γαστροοισοφαγική παλλινδρόμηση και βήχα.

Επιπλέον δύο βιωματικά φροντιστήρια για υπέρηχους καρδιάς και για ανάνηψη σε καταπληξία θα προσφέρουν την εφαρμογή της εξειδικευμένης γνώσης, σε λίγο χρόνο, από άριστους εκπαιδευτές.

Οι ομιλητές είναι διεθνούς αναγνώρισης επιστήμονες, με ειδικές γνώσεις στο αντικείμενο της παρουσίασης.

Έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον διακεκριμένο για το επιστημονικό αλλά ιδιαίτερα για το ανθρωπιστικό του έργο Α. Καλαγκό, ο οποίος θα μας μιλήσει για την χειρουργική αντιμετώπιση των συγγενών καρδιοπαθειών.

Πιστεύουμε ότι η θεματολογία και οι ομιλητές της 15ης Επιστημονικής Συνάντησης της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής θα προσφέρει στον κλινικό Παιδίατρο ουσιαστική συνδρομή στο δύσκολο έργο του για την πρόληψη και προαγωγή υγείας των παιδιών και εφήβων με βάση την τεκμηριωμένη επιστημονική γνώση.

Η παρουσία και η ενεργός συμμετοχή σας θα συμβάλλει στην επιτυχία της Συνάντησης.

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Εκ μέρους του ΔΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής,

Η Πρόεδρος
Αναστασία Βαρβαρήγου, MD, PhD
Καθηγήτρια Παιδιατρικής & Νεογνολογίας Πανεπιστημίου Πατρών

 

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Pin It